První pivo s Astaxanthinem
V Jihoměstském pivovaru pod rukama uznávaného pivovarníka F. Richtera vzniklo první pivo obsahující nejsilnější antioxidant na světě – Astaxanthin. Tento do červena zbarvený mok nesoucí název Red Flamingo měl světovou premiéru v Londýně toto léto při příležitosti již čtvrtého ročníku Dnu Českého Piva (Czech Beer Day 2019), který přilákal okolo 200 návštěvníků.
Přítomnost unikátního piva neunikla ani zahraničním médiím (vyšel v novinách The Sun, online verze zde), kde Flamingo zaujalo právě obsahem přírodního Astaxanthinu, který vyniká řadou pozitivních účinků na lidské tělo, včetně jeho protizánětlivých či anti-aging vlastností.
Pivovarník F. Richter již nějakou dobu experimentuje s naším Astaxanthinem z Algamo jak ve formě suché řasy, tak ve formě ve vodě rozpustného prášku. Podle slov samotného mistra, Astaxanthin zesiluje chuťový vjem (zvýrazňuje chuť potravin).